Allergenen
Allergenen in het eten
Allergenen zijn eiwitten die een allergische reactie kunnen opwekken. Deze eiwitten zijjn in zekere mate aanwezig bij verschillende gerechten. Onze Lachende Visjes vinden het erg belangrijk dat u bij ons onbezorgd kunt genieten van een maaltijd.
Daarom hieronder een korte uitleg.
Op onze onlinemenukaart ziet u in welk gerecht, welk allergeen verwerkt zit.
Mensen met een voedselallergie reageren overgevoelig na het eten van allergenen waar ze allergisch voor zijn. Bij een allergische reactie komen stoffen vrij die verantwoordelijk zijn voor symptomen als roodheid, zwellingen, uitslag en slijmproductie.
Op onze menukaart staat informatie over de 14 meest voorkomende allergenen:
• glutenbevattende granen ( tarwe, rogge, gerst, haver, spelt en kamut)
• ei
• vis
• pinda
• noten ( amandelen, hazelnoten, walnoten, cashewnoten, pecannoten, paranoten, pistachenoten en macadamianoten)
• soja
• melk (Koemelk, melkeiwit)
• schaaldieren
• weekdieren
• selderij
• mosterd
• sesamzaad
• sulfiet
• lupine
Er zijn nog meer allergiestoffen die nog niet in deze wet staat: lactose, cacao, Glutamaat (E620-E625), Kippenvlees, Koriander, Mais, Peulvruchten, Rundvlees, Varkensvlees en Wortel
De Lachende Vis houdt graag rekening met de diverse allergenen. Wij vernemen het graag van u als u overgevoelig bent voor een allergie. Heeft u vragen of bent u benieuwd of wij een gerecht kunnen bereiden zonder een bepaald allergeen? Stuur dan een mailtje (info@delachendevis.nl) of vraag erna bij binnenkomst.
Samen zorgen wij voor een heerlijke maaltijd!